keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

muodin orjana

Odotin innoissani kesän ja lämpimien kelien alkua. Ajattelin miten ihanaa päästä kulkemaan shortseissa ja hameissa ja mekkosissa. Koulun pihalla huomaan kuitenkin olevani erilainen nuori. Eihän kukaan, siis korostaen ei kukaan, käytä shortseja…..

Tänä keväänä pitää olla pillilahkeiset kesähousut, ballerinat ja sitten voi kesän kunniaksi laittaa jonkin kevyen kesäpaidan. Vielä kuukausi sitten kaikki kulkivat kevätsaappaissa, jotka ovat onneksi nyt vaihtunet sandaaleihin ja ballerinoihin. (En nimittäin koskaan tullut hankkineeksi sellaisia.)  Paitsi lauantaina, kun olimme katsomassa tennisturnauksen loppuottelua klubillamme. Tyynesti 30 asteen helteessä seisoen eräs tyylikäs donna seurasi koko ottelun polviin asti ulottuvissa kevätsaappaissaan. En pystynyt olemaan miettimättä miten hiki virtasi saappaiden sisällä.

Leccossa ihmiset jakaantuvat kahtia. On mammoja, jotka pukeutuvat vähän miten sattuu. Heillä saattaa olla myös muutama ylimääräinen kilo vyötärön ympärillä ja meikatakaan he eivät jaksa ihan joka tilaisuuteen.  (ihan kuin kuvailisin itseäni!!)  Mutta sitten suuri osa pukeutuu viimeisemmän muodin mukaan. Ja vaatteita ostetaan paljon!

Laskin kerran huvikseni Rassen luokkalaisen äidin talvitakkeja, taisin päästä 10:neen erilaiseen. Sitten sekosin laskuissani. Tuntui, että joka iltapäivä hänellä oli erilainen takki ja myös siihen sopiva käsilaukku. Haluaisin nähdä  näiden naisten laukkukomerot!

Tämä muodin seuraaminen ja käsilaukkujen suuri määrä tarttuu pakostakin. Huomaan omistavani jo kolmet pillilahkeiset kesähousut ja muutamat uudet ballerinat  : ) ihan oikeasti pohdimme siskoni ollessa täällä käymässä, että pitäisikö meidän mennä ostamaan Louis Vuitton – kauppakassit. Jokaiselle itseään kunnioittavalla italialaiselle naisella on tällainen. Alkaen noin 15 vuotiaista ylöspäin.  Ympäristö luo ihmeellisiä tarpeita!

Naiset myös meikkaavat ja laittavat itseään.  Heti aamusta hiukset ovat pestyt ja föönatut, meikki kunnossa ja likinäköisillä piilolasit silmissä. (silmälasit ovat täällä harvinaisuus).  Naiset ovat myös todella hoikkia, en tiedä onko se kiinni ruumiinrakenteesta, vai eivätkö he syö mitään? Helppohan näiden naisten on käyttää valkoisia pillifarkkuja, kun kroppa on kuin 13-vuotiaalla hoikalla tytöllä.

Vaatteita  italiassa on kyllä hauska ostella. Kauppoja ja tarjontaa on niin valtaisesti. Lisäksi itse olen suosinut outletteja, joista saa alun perin kalliita vaatteita halvalla. Nyt odotan kesän loppua, jolloin alkavat alennusmyynnit. Silloin teen täsmäiskun pariin lempioutlettiini ja ostan kenkiä itselleni muutamaksi vuodeksi eteenpäin  - hmmm ja ehkä myös käsilaukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti